TİM, ilk etapta 4 ilde 1000 adet konteyner ve prefabrik ev yapacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenenler için Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da toplam 1000 adet konteyner ve prefabrik ev yapacak.
TİM’den yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş’ta toplam 11 ili etkileyen depremlerin ardından yardım seferberliği başlatan TİM, afetzedelerin geçici barınma sorununu incelemek için kolları sıvadı.
TİM, depremde en fazla yıkımın yaşandığı merkezler olan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da toplam 1000 adet konteyner ve prefabrik ev yapacak.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin benzeri görülmemiş büyüklükte bir depremle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Depremin ardından tüm Türkiye’nin eşine az rastlanır bir dayanışma örneği sergilediğini kaydeden Gültepe, şunları kaydetti:
“61 ihracatçı birliğimiz ile TİM öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bölgeye yönelik yardım seferberliği başlattık. İlk etapta battaniye, giysi, ayakkabı, gıda malzemeleri, bebek başta olmak üzere acil durum malzemelerini sevk ettik. Daha sonra AFAD tarafından güncellenen ihtiyaç listeleri doğrultusunda yardım malzeme sevkiyatına devam ediyoruz.Şu ana kadar afet bölgelerimize yüzlerce TIR dolusu yardım malzemesi gönderdik. depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçları.
Export ailesi olarak bu konuda da sorumluluk üstleniyor ve TİM Konteyner & Prefabrik Konut Projesini hayata geçiriyoruz. İlk etapta depremin en çok yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da bin adet konteyner ve prefabrik ev yapacağız. 30 metrekare prefabrik evleri 21 metrekare konteyner ile elektrik, temiz su ve atık su altyapısı hazır halde teslim edeceğiz.
TİM, ilk etapta yaklaşık 5 bin depremzedenin barınacağı konutların yaşam birimlerini kapsayacak. Zor kış koşullarında depremzedeler için barınmanın hayati önem taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle çok hızlı hareket edeceğiz. İnşallah Mart ayının üçüncü haftasından yani bir ay sonra evlerin teslimine başlayacağız” dedi.
“Konut sorununun analizi normalleşme adına da değerli”
Bölgede normalleşme için geçici barınma sorununa çözüm getirilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Gültepe, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Deprem mağdurlarının normal hayata adaptasyonu için çaba göstermeliyiz. Fabrikaları, işletmeleri faaliyete geçirip vatandaşlarımızın kendi bölgelerinde çalışma hayatına dönmelerini sağlamalıyız. Bu hem bölgemiz hem de Türkiye için son derece değerli. konteyner ve prefabrik evleri organize sanayi bölgelerinin yanına konumlandırarak insanımızın hayatını kolaylaştıracak.İhracat ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz.Kalbimiz arkadaşlarımızla birlikte atmaya devam edecek. depremzedeler.”